Суші: в чому користь популярної східної страви?

Суші: в чому користь популярної східної страви?

Суші – улюблена страва не тільки мільйонів жінок, але і багатьох чоловіків. Оригінальний делікатес прийшов до нас з Японії приблизно в середині 80-х років і поступово набув небувалої популярності. Замовити суші прагнуть для частування гостей, перекусу на роботі або просто для того, щоб побалувати себе час від часу. Не дивно, адже популярний продукт є не тільки смачним, але і досить корисним.

За що люблять суші?

Вважається, що вік суші налічує близько 1000 років. Багато століть тому японці здогадалися поєднати рис і морепродукти, якими рясніє країна, щоб отримати просту, поживну і смачну страву. Сьогодні існують десятки таких поєднань, а тому кожен зможе підібрати роли на свій смак.

Популярність страви обумовлена ​​не тільки смаковими якостями, але і безумовною користю:

  • збалансований склад. Кожен рол містить все, що потрібно для організму: вуглеводи для ситості і енергії, клітковину для хорошого травлення, білок для будівництва клітин і тканин. Завдяки цьому, суші є дуже поживними і забезпечують усіма необхідними мікроелементами;
  • низька калорійність. Зрозуміло, все залежить від помірності споживання, але при розумному підході суші не призводять до надмірного набору ваги: мініатюрні японці – явне тому підтвердження;
  • різноманітність і естетичність. Існує величезна кількість видів суші – маки, темакі, нігірі, гункани та інші. Всі вони мають різноманітні смаки і виглядають дуже привабливо, а тому доставка суші (Ірпінь) – це завжди маленьке свято;
  • свіжість. Суші відносяться до тих страв, які не можна готувати про запас, а вже тим більше, заморожувати. Це не тільки небезпечно через особливості приготування, але й істотно псує смак. Саме тому роли подаються на стіл тільки з-під ножа і готуються з найсвіжіших продуктів;
  • особливий ритуал. Всі знають, що суші їдять спеціальними паличками, що дозволяє доторкнутися до східних традицій, перебуваючи у себе вдома. Залежно від майстерності, можна скористатися як адаптованими навчальними паличками, так і класичними. Крім того, дуже приємно насолоджуватися їжею з оригінальною посуду.

Щоб по-справжньому оцінити смак суші, варто замовляти їх в перевірених закладах, які дбають про якість продуктів і свою репутацію.

Користь суші для організму

Користь східної страви обумовлена ​​користю компонентів, які входять до його складу. Морська риба і водорості норі містять велику кількість йоду, фосфору, протеїнів, а також незамінних жирних кислот Омега 3 і Омега 6. Ці речовини дуже добре позначаються на роботі серцево-судинної системи, зміцнюють імунну і ендокринну системи.

Рис, який входить до складу суші та ролів, містить клітковину, залізо, калій, марганець, селен, а також вітаміни групи РР, В і Е. Завдяки такому багатому складу, він відмінно насичує організм і сприяє гарному травленню.

Імбир, васабі та соєвий соус включають велику кількість антиоксидантів, завдяки чому проявляють антисептичну дію, виводять токсини, підтримують нервову систему, а також імунітет.

Ресторан Тренд (Ірпінь) пропонує доторкнутися до японської кухні і побалувати себе смачними суші! Приготовлені майстерними кухарями з найсвіжіших продуктів, східні страви порадують вас ніжним смаком, великими порціями і естетичної подачею. Замовляючи адресну доставку, ви можете бути впевнені, що завжди отримаєте своє замовлення вчасно і без затримок!