Особливості італійської кухні

Особливості італійської кухні

Італійська кухня – одна з найбільш відомих, популярних і улюблених в усьому світі. Ситна, ароматна, наповнена сонцем і спеціями, вона завоювала серця дітей і дорослих далеко за межами країни. Всупереч розхожій думці, італійська кухня не завжди буває дуже калорійною: в переліку страв можна знайти легкі супи, свіжі салати або корисні морепродукти. Ресторан Тренд (Ірпінь) пропонує ближче познайомитися з прекрасною гастрономією Італії, щоб скласти свій список улюблених страв.

Чим примітна кухня Італії?

Італія славиться особливим ставленням до їжі: кожен обід або вечеря – це своєрідний ритуал, присвячений задоволенню. Італійці люблять і вміють готувати, а тому не шкодують часу на те, щоб насолодитися творінням своїх рук. Тут не прийнято їсти поспіхом і немає місця фастфуду: тільки свіжі продукти, пікантні приправи і неймовірні смакові поєднання! Ті, хто успадковує кулінарні цінності Італії, намагаються слідувати тим же принципам в їжі.

Ресторани італійської кухні сьогодні можуть запропонувати відвідувачам найрізноманітніші страви. Таке різномаїття обумовлене багатими гастрономічними традиціями, які склалися в різних куточках країни, і кожне блюдо варте того, щоб скласти про нього власну думку.

Піца – перлина італійської кухні

Хто знав, що простий селянський коржик, який готувався з підручних продуктів і вважався їжею бідняків, сьогодні завоює цілий світ. З м’ясом або рибою, з ковбасками або овочами, з ароматними спеціями і пікантними соусами – хороша піца зможе врятувати будь-які посиденьки і прикрасити будь-який сімейну вечерю.

Обрати дійсно смачну піцу – справа непроста. Чи не кожен кухар може приготувати правильне хрустке тісто і знайти оптимальний баланс начинки. Однак, ті, хто спробував піцу від ресторану Тренд, переконалися, що це – правильна піца.

Паста на будь-який смак

Італійці є справжніми фахівцями в галузі макаронних виробів. Існує величезна кількість видів паст: спагетті, лазанья, тальятелле, трубки, пір’я і багато іншого. Перетворити їх на витвір мистецтва допомагають соуси, спеції та інші доповнення. Досить додати трохи томатів, оливок, пряних трав – і готовий ароматний обід або вечеря. Сир, вершки і бекон – і можна насолоджуватися смачною пастою Карбонара. Щоб спробувати всі види італійських паст потрібен не один місяць. Але спробувати варто, головне – знайти хороший ресторан, в якому їх вміють готувати. Ресторан Тренд в Ірпіні – це саме той заклад, на який можна покластися в цій справі.

Сири – італійська гастрономічна родзинка

Рідкісна італійська страва готується без використання сиру. Його їдять як доповнення до вина, як закуску з томатами і соусом песто, кладуть в лазанью, в піцу або пасту. Тож не дивно, що кухня рясніє розмаїттям різних сирів. Відвідуючи італійський ресторан, обов’язково варто спробувати пікантне сирне плато.

М’ясо і морепродукти – основа основ

Італійська кухня багата м’ясом та м’ясними виробами. На особливу увагу заслуговує прошутто – в’ялений свинячий окіст. Щоб отримати оригінальний смак м’яса, тварин відгодовують кукурудзою і фруктами, а згодом окіст засолюють і висушують в природних умовах на свіжому повітрі.

З огляду на те, що Італія оточена морями, в її кухні не бракує і морепродуктів. Риба, кальмари, креветки та інші делікатеси завжди можна зустріти в місцевому меню.

Сьогодні справжні цінителі в будь-який момент можуть побалувати себе улюбленою кухнею. Доставка італійських страв з ресторану Тренд здійснюється щодня і без затримок.